\n\n

MİT Başkanı Kalın ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Ankara'da görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede bölgesel güvenlik ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: MİT Başkanı Kalın ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Ankara'da görüştü
Temsili görsel · holgerkehl / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da bir araya geldi.
  • Görüşmede bölgesel güvenlik ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.
  • Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleştirdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede bölgesel güvenlik ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.10.2026 02:35
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, iki isim arasındaki temaslarda Türkiye-Suriye ilişkileri ve bölgesel istikrarın korunması konuları öncelikli gündem maddeleri oldu.

Görüşme sırasında SDG'nin feshedilmesinin ardından yürütülen entegrasyon süreci ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı sürdürülen ortak mücadelenin önemi vurgulandı. Ayrıca Suriye'nin güneyindeki İsrail saldırıları ile ABD yaptırımlarının kaldırılmasının ülkenin savunma kapasitesine yapacağı olası katkılar detaylıca ele alındı. Taraflar, bölgesel iş birliği alanlarında eş güdümün devam ettirilmesi konusunda mutabık kaldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. MİT Başkanı İbrahim Kalın, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdi.Kaynak 1
  2. Görüşmede Türkiye-Suriye ilişkileri, bölgesel istikrar ve terörle mücadele konuları ele alındı.Kaynak 1
  3. Taraflar SDG'nin feshi sonrası entegrasyon sürecini ve DEAŞ ile mücadeledeki eş güdümü değerlendirdi.Kaynak 1
  4. Toplantıda İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları ve ABD yaptırımlarının kaldırılmasının etkileri görüşüldü.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 08.10.2026 23:21

    MİT Başkanı Kalın, Şeybani ile bir araya geldi!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.