\n\n

Madrid'de konut krizi protestoları: Emekli kadının ölümü tepki çekti

Madrid'de evinden tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren 87 yaşındaki Maricarmen Abascal için yüzlerce kişi sokağa döküldü. Olayın ardından İspanya'da konut krizine karşı tepkiler artarken sendikalar genel grev kararı aldı.

Temsili görsel: Madrid'de konut krizi protestoları: Emekli kadının ölümü tepki çekti
Temsili görsel · OrnaW / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Madrid'de evinden tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren 87 yaşındaki Maricarmen Abascal için yüzlerce kişi sokağa döküldü.
  • Olayın ardından İspanya'da konut krizine karşı tepkiler artarken sendikalar genel grev kararı aldı.
  • İspanya'nın başkenti Madrid'de, evinden çıkarılmasının ardından hayatını kaybeden 87 yaşındaki emekli Maricarmen Abascal'ın ölümü geniş çaplı protestolara yol açtı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Madrid'de evinden tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren 87 yaşındaki Maricarmen Abascal için yüzlerce kişi sokağa döküldü. Olayın ardından İspanya'da konut krizine karşı tepkiler artarken sendikalar genel grev kararı aldı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 08.10.2026 10:14
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İspanya'nın başkenti Madrid'de, evinden çıkarılmasının ardından hayatını kaybeden 87 yaşındaki emekli Maricarmen Abascal'ın ölümü geniş çaplı protestolara yol açtı. İspanya Parlamentosu yakınında bir araya gelen yüzlerce kişi, mumlar ve çiçekler bırakarak Abascal'ı andı. Göstericiler, ülkede derinleşen konut krizine karşı yetkililerin daha somut adımlar atmasını talep etti.

Puerta del Sol meydanında kurulan protesto kampı varlığını sürdürürken, meydan çadırlar ve pankartlarla doldu. Yaşanan bu trajik olay, barınma hakkı konusundaki toplumsal öfkeyi daha da körükledi. Öte yandan ülkenin önde gelen sendikaları, barınma ve ücret politikalarını protesto etmek amacıyla 11 Kasım tarihinde genel greve gidileceğini duyurdu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Madrid'de 87 yaşındaki emekli Maricarmen Abascal evinden çıkarıldıktan bir ay sonra hayatını kaybetti.Kaynak 1
  2. Yüzlerce kişi İspanya Parlamentosu yakınında Abascal'ı anmak için toplandı.Kaynak 1
  3. İspanya'daki sendikalar barınma ve ücret sorunları nedeniyle 11 Kasım'da genel grev kararı aldı.Kaynak 1
  4. Puerta del Sol meydanında konut krizine karşı protesto kampı devam ediyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 08.10.2026 09:52

    �Adios Maricarmen’: Madrid'de emekli kadının ölümünün ardından yüzlerce kişi sokağa çıktı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.