Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el‑Maliki, Husilerin Suudi Arabistan’da sivillere yönelik saldırılarını kınadı ve bu eylemlerin hesabının sorulacağını belirtti.
İmha Edilen Hedefler
Koalisyon güçleri, Yemen’in Sada, Hudeyde, Cevf ve Marib vilayetlerinde toplam 82 askeri hedefi yok etti. Bu hedefler arasında balistik füze depoları, komuta‑kontrol merkezleri, iletişim sistemleri ve silah stokları yer alıyordu. Özellikle Sada’nın dağlık bölgesinde 11 balistik füze deposu ve çeşitli iletişim altyapısı imha edildi.
Havalimanı Saldırıları
Husiler, Abha ve Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’na balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. Saldırılarda üç kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı ve havalimanlarında maddi hasar meydana geldi.
Yemen’de İran destekli Husiler, 2014 Eylül’den bu yana başkent Sana ve bazı bölgeleri kontrol ediyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ise 2015 Mart’tan beri Husi gruplarına karşı Yemen hükümetine askeri destek sağlıyor.