\n\n

Yalova Adliyesi'nde zimmet operasyonu: İki personel tutuklandı

Yalova Adliyesi'ndeki satın alma işlemlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki personel tutuklandı. Şüphelilerin zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla cezaevine gönderildiği bildirildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Yalova Adliyesi'nde zimmet operasyonu: İki personel tutuklandı
Temsili görsel · MarcusFriedrich / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Yalova Adliyesi'ndeki satın alma işlemlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki personel tutuklandı.
  • Şüphelilerin zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla cezaevine gönderildiği bildirildi.
  • Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, adliyedeki satın alma ve ödeme süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Yalova Adliyesi'ndeki satın alma işlemlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki personel tutuklandı. Şüphelilerin zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla cezaevine gönderildiği bildirildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.10.2026 20:28
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, adliyedeki satın alma ve ödeme süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçildi. 2023 ile 2026 yılları arasındaki işlemleri mercek altına alan savcılık, bazı ürünlerin teslim edilmediği halde faturalandırılarak kamu bütçesinden ödeme yapıldığını tespit etti.

Soruşturma süreci dahilinde, İdari İşler Müdürü E.A. ile aynı birimde görevli personel F.B. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 25 Eylül tarihinde adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından zimmet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söz konusu personelin, soruşturma süreci başlamadan önce İstanbul'a tayinlerinin çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili incelemelerini derinleştirerek sürdürüyor. Soruşturma kapsamında kamu zararının boyutu ve dosyaya dahil olabilecek diğer şüphelilerin tespiti için çalışmalar devam ediyor. Adli makamlar, yeni delillerin toplanması ve sürecin şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması adına titiz bir çalışma yürütüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Yalova Adliyesi'nde zimmet ve dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatıldı.Kaynak 1
  2. İdari İşler Müdürü E.A. ve personel F.B. gözaltına alındı.Kaynak 1
  3. Şüpheliler 25 Eylül'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Kaynak 1
  4. Soruşturma 2023-2026 yılları arasındaki satın alma ve ödeme işlemlerini kapsıyor.Kaynak 1
  5. Tutuklanan personelin soruşturma öncesinde İstanbul'a tayinlerinin çıktığı belirlendi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HabertürkHaber kaynağı · 03.10.2026 19:32

    Yalova Adliyesi’nde 2 personel tutuklandı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.