Manisa'nın Soma ilçesinde dün öğle saatlerinde bir maden ocağında meydana gelen göçük, bölgede büyük bir üzüntüye yol açtı. Göçük altında kaldığı belirlenen 7 madenciyi kurtarmak amacıyla başlatılan yoğun arama kurtarma çalışmaları, ekiplerin gece boyunca süren gayretli çabalarıyla nihayete erdi.
Manisa Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, göçük altında kalan son 3 maden işçisinin de cansız bedenlerine ulaşıldığı ve arama kurtarma faaliyetlerinin başarıyla tamamlandığı bildirildi. Olayda hayatını kaybeden madenci sayısı toplamda 5'e yükseldi. Göçükten sağ olarak çıkarılan 2 madenciden birinin hastanedeki tedavisi devam ederken, diğer işçinin ise taburcu edildiği belirtildi.
Operasyon süreci hakkında bilgi veren yetkililer, bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye, jandarma, emniyet, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri dahil olmak üzere toplam 756 personelin ve 76 aracın sahada görev yaptığını ifade etti. İzmir İl AFAD Müdürlüğü tarafından getirilen özel toprak altı ve enkaz altı görüntüleme cihazları da arama çalışmalarında aktif olarak kullanıldı. AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve Manisa Valisi Vahdettin Özkan, olay yerindeki koordinasyon merkezinde incelemelerde bulunarak madenci yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Valilik, hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı yayımlayarak ailelerine sabır diledi.