\n\n

Gazze'deki hastane müdürüne Sakharov Ödülü adaylığı

İsrail tarafından alıkonulan Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu'nun prestijli insan hakları ödülüne aday gösterildi. Doktor, Aralık 2024 tarihinden bu yana hapiste tutuluyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Gazze'deki hastane müdürüne Sakharov Ödülü adaylığı
Temsili görsel · Mitrey / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İsrail tarafından alıkonulan Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu'nun prestijli insan hakları ödülüne aday gösterildi.
  • Doktor, Aralık 2024 tarihinden bu yana hapiste tutuluyor.
  • Gazze Şeridi'nde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nin Müdürü Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü'ne aday gösterildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İsrail tarafından alıkonulan Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu'nun prestijli insan hakları ödülüne aday gösterildi. Doktor, Aralık 2024 tarihinden bu yana hapiste tutuluyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 01.10.2026 20:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Gazze Şeridi'nde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nin Müdürü Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü'ne aday gösterildi. İsrail güçleri tarafından Aralık 2024 tarihinde alıkonulan ve o günden bu yana cezaevinde tutulan Safiyye, insan hakları alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Avrupa Parlamentosu'nun insan hakları ve düşünce özgürlüğü konusundaki bu önemli ödülü, dünya genelinde hak savunucularına verilen prestijli bir nişan olarak kabul ediliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye, Aralık 2024'ten beri İsrail tarafından tutuklu bulunmaktadır.Kaynak 1
  2. Ebu Safiyye, Avrupa Parlamentosu'nun Sakharov Ödülü'ne aday gösterildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 01.10.2026 20:19

    Filistinli doktor Ebu Safiyye, AP'nin insan hakları ödülüne aday gösterildi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.