\n\n

Norveç Başbakanı'ndan Epstein Bağlantısı İddialarına Yanıt

Norveç Başbakanı Store, ülkesinin bir barış enstitüsüne verdiği desteğin Jeffrey Epstein ile bağlantılı olduğu iddialarını reddetti. Başbakan, söz konusu finansal desteğin yasal süreçle bir ilgisi olmadığını belirtti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Norveç Başbakanı'ndan Epstein Bağlantısı İddialarına Yanıt
Temsili görsel · DUCTINH91 / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Norveç Başbakanı Store, ülkesinin bir barış enstitüsüne verdiği desteğin Jeffrey Epstein ile bağlantılı olduğu iddialarını reddetti.
  • Başbakan, söz konusu finansal desteğin yasal süreçle bir ilgisi olmadığını belirtti.
  • Başbakan, söz konusu yardımların tamamen farklı gerekçelere dayandığını vurguladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Norveç Başbakanı Store, ülkesinin bir barış enstitüsüne verdiği desteğin Jeffrey Epstein ile bağlantılı olduğu iddialarını reddetti. Başbakan, söz konusu finansal desteğin yasal süreçle bir ilgisi olmadığını belirtti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.09.2026 15:02
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, hükümetin Uluslararası Barış Enstitüsü'ne (IPI) sağladığı mali desteğin, ABD'de çocuklara yönelik fuhuş ağı kurmakla suçlanan ve hapishanede hayatını kaybeden milyarder Jeffrey Epstein ile herhangi bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

Kamuoyunda tartışmalara yol açan iddiaları kesin bir dille reddeden Store, enstitüye verilen desteğin Epstein davasıyla ilişkilendirilmesinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Başbakan, söz konusu yardımların tamamen farklı gerekçelere dayandığını vurguladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Norveç Başbakanı Store, Uluslararası Barış Enstitüsü'ne sağlanan desteğin Jeffrey Epstein ile ilişkisi olmadığını savundu.Kaynak 1
  2. Jeffrey Epstein, ABD'de fuhuş ağı kurmakla suçlanmış ve hapishanede ölü bulunmuştu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 30.09.2026 13:35

    Norveç Başbakanı, barış enstitüsüne verilen desteğin Epstein ile bağlantısı olmadığını savundu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.