Yunanistan'da bulunan Domokos Cezaevi'nde, öğleden sonra mahkumlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle gerginlik yaşandı. Arnavut ve Cezayirli mahkumların karıştığı kavgada, yaşları 26 ile 41 arasında değişen 6 kişi yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahale için Domokos Sağlık Merkezi'ne sevk etti.
Yapılan incelemelerin ardından durumu daha ciddi olan 4 mahkum, il merkezindeki Lamia Hastanesi'ne nakledildi. Başından ağır yaralanan bir mahkumun acil ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. El yapımı kesici aletle yaralanan bir diğer mahkum ise yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikeyi atlattı.
Söz konusu cezaevinde son bir buçuk ay içerisinde benzer şekilde üçüncü kez kavga yaşanması dikkat çekti. Yaklaşık 15 gün önce gerçekleşen bir başka olayda da 5 mahkum yaralanmıştı. Yetkililer, cezaevindeki güvenlik önlemlerini ve olayların arka planını incelemeye devam ediyor.