A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'taki ilk mücadelesinde Fransa'ya konuk oldu. Zorlu geçen karşılaşma, ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekip, güçlü rakibi karşısında oyun disiplininden kopmadan mücadele etse de aradığı golü bulamadı.
Maçın büyük bölümünde dengeli bir oyun sergileyen Türkiye, özellikle ikinci yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Fransa'nın golü, savunmadan çıkarken yapılan pas hatasını iyi değerlendiren Kylian Mbappe'den geldi. Karşılaşmanın son anlarında ise milli kaleci Uğurcan Çakır, ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle VAR incelemesi sonucunda kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Spor yazarları, alınan mağlubiyete rağmen milli takımın sahaya koyduğu karakterli futbolun ve mücadele gücünün takdire şayan olduğunu vurguladı. Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'nun performansları öne çıkarken, takımın genel oyun yapısının İtalya ve Belçika maçları öncesinde olumlu sinyaller verdiği ifade edildi. Özellikle forvet hattındaki üretkenlik sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken yorumcular, takımın "A Kategorisi" seviyesinde rekabet edebilecek bir potansiyele sahip olduğu görüşünde birleşti.
Alman hakem Felix Zwayer'in yönettiği maçta, Türkiye'nin sergilediği savaşçı kimlik, teknik heyetin ve oyuncuların gelecek maçlara olan inancını tazeledi. Uğurcan Çakır'ın cezalı duruma düşmesiyle birlikte kaleyi Altay Bayındır'ın devralması bekleniyor. Milli takım, bu mağlubiyetin ardından gözünü bir sonraki karşılaşma olan İtalya mücadına çevirdi.