İsrail'de gerçekleştirilen son kamuoyu araştırmaları, Başbakan Binyamin Netanyahu ve partisi Likud için zorlu bir sürece işaret ediyor. Maariv gazetesi tarafından paylaşılan güncel veriler, Likud'un meclisteki temsil gücünün kademeli olarak düştüğünü gösteriyor. Eylül ayı başında 20 sandalye ile tahmin edilen Likud, son ölçümlerde 18 sandalyeye kadar geriledi.
Anket sonuçlarına göre, eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un liderliğindeki Yashar Partisi, 22 sandalye ile meclisteki en güçlü grup olma özelliğini koruyor. Netanyahu'nun desteklediği blok toplamda 49 sandalyeye düşerken, Arap olmayan muhalefet kanadı sandalye sayısını 55'e çıkararak aradaki farkı açtı.
Liderlik tercihleri konusunda da benzer bir tablo göze çarpıyor. Hükümeti kimin yönetmesi gerektiği sorusuna verilen yanıtlarda Gadi Eisenkot, yüzde 47'lik bir oranla Netanyahu'nun önünde yer alıyor. Netanyahu ise yüzde 39'luk bir destek seviyesinde kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ölçümlerde muhalefet bloğunun 54 sandalyede olduğu göz önüne alındığında, siyasi dengelerin muhalefet lehine değiştiği görülüyor. 27 Ekim'de yapılması planlanan seçimler öncesinde bu veriler, Netanyahu yönetimi üzerindeki baskının arttığını kanıtlar nitelikte.