\n\n

AK Parti'den Seçim Takvimi ve Anayasa Çalışmaları Hakkında Açıklama

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin normal tarihinin 2028 yılı olduğunu vurguladı. Yeni anayasa hazırlıkları ise özel bir ekip tarafından sürdürülüyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: AK Parti'den Seçim Takvimi ve Anayasa Çalışmaları Hakkında Açıklama
Temsili görsel · freestocks-photos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin normal tarihinin 2028 yılı olduğunu vurguladı.
  • Yeni anayasa hazırlıkları ise özel bir ekip tarafından sürdürülüyor.
  • AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Eskişehir'de yaptığı değerlendirmelerde seçim takvimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin normal tarihinin 2028 yılı olduğunu vurguladı. Yeni anayasa hazırlıkları ise özel bir ekip tarafından sürdürülüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 23.09.2026 07:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Eskişehir'de yaptığı değerlendirmelerde seçim takvimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, seçimlerin normal tarihinin Mayıs 2028 olduğunu hatırlatarak, sürecin ancak anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı kararı veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin alacağı bir kararla öne çekilebileceğini belirtti.

Anayasa çalışmaları sürüyor

Partisinin seçimlerin 2028 yılı içerisinde ancak normal takvimden kısa bir süre önce yenilenmesini hedeflediğini ifade eden Yavuz, gündemdeki yeni anayasa çalışmalarına da değindi. Söz konusu çalışmaların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında oluşturulan 10 kişilik bir heyet tarafından yürütüldüğü bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin normal tarihinin Mayıs 2028 olduğunu belirtti.Kaynak 1
  2. Yavuz, seçimlerin öne alınması için anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı kararı veya TBMM kararı gerektiğini ifade etti.Kaynak 1
  3. AK Parti, seçimlerin 2028 yılı içinde ancak normal tarihinden kısa süre önce yenilenmesini hedefliyor.Kaynak 1
  4. Yeni anayasa çalışmaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki 10 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HürriyetHaber kaynağı · 23.09.2026 07:00

    AK Partili Yavuz: Seneye seçim yok

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.