\n\n

Borsa İstanbul haftaya değer kaybıyla giriş yaptı

BIST 100 endeksi haftanın ilk gününde düşüş eğilimi gösterdi. Sermaye Piyasası Kurulu ise fon tasfiye süreçlerine yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Borsa İstanbul haftaya değer kaybıyla giriş yaptı
Temsili görsel · jprohaszka / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • BIST 100 endeksi haftanın ilk gününde düşüş eğilimi gösterdi.
  • Sermaye Piyasası Kurulu ise fon tasfiye süreçlerine yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.
  • Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem günü negatif bir seyirle başladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

BIST 100 endeksi haftanın ilk gününde düşüş eğilimi gösterdi. Sermaye Piyasası Kurulu ise fon tasfiye süreçlerine yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 21.09.2026 13:01
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem günü negatif bir seyirle başladı. BIST 100 endeksi, güne 115,88 puanlık bir kayıpla 13.168,54 seviyesinden giriş yaptı. Günlük bazda yaşanan düşüş oranı ise yüzde 0,87 olarak kaydedildi.

Düzenlemeler ve diplomatik gündem

Piyasalardaki hareketliliğin yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), fon tasfiye sürelerini yeniden belirledi. Yapılan düzenleme ile daha önce 3 ay olan tasfiye süresi 6 aya çıkarıldı. Öte yandan Türkiye'nin diplomatik gündeminde de hareketli saatler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a hareket etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününe 115,88 puan düşüşle 13.168,54 puandan başladı.Kaynak 1
  2. BIST 100 endeksindeki günlük düşüş oranı yüzde 0,87 olarak gerçekleşti.Kaynak 1
  3. SPK, fon tasfiye süresini 3 aydan 6 aya çıkaran bir düzenleme yaptı.Kaynak 1
  4. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a gitti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 21.09.2026 13:01

    SON DAKİKA | Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı: BIST 100 13.168 puana geriledi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.