\n\n

Suudi Arabistan'dan Riyad'a yönelik füze saldırısına müdahale

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husiler tarafından başkent Riyad'a fırlatılan balistik füzeyi havada imha etti. Arap Koalisyonu, saldırının sivilleri hedef alan düşmanca bir girişim olduğunu vurguladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Suudi Arabistan'dan Riyad'a yönelik füze saldırısına müdahale
Temsili görsel · robertwaghorn / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husiler tarafından başkent Riyad'a fırlatılan balistik füzeyi havada imha etti.
  • Arap Koalisyonu, saldırının sivilleri hedef alan düşmanca bir girişim olduğunu vurguladı.
  • Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Husiler tarafından başkent Riyad'a doğru fırlatılan bir balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından başarıyla önlendiğini duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husiler tarafından başkent Riyad'a fırlatılan balistik füzeyi havada imha etti. Arap Koalisyonu, saldırının sivilleri hedef alan düşmanca bir girişim olduğunu vurguladı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 20.09.2026 02:11
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Husiler tarafından başkent Riyad'a doğru fırlatılan bir balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından başarıyla önlendiğini duyurdu. 19 Eylül Cumartesi sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, füze yerleşim birimlerine ulaşmadan imha edildi.

Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, saldırının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin 8 milyondan fazla insanın yaşadığı Riyad'daki sivilleri sistematik bir şekilde hedef aldığını belirtti. El-Maliki, bu tür eylemleri terörist ve düşmanca bir davranış olarak tanımlayarak sert tepki gösterdi.

Husilerin daha önce de Biş, Taif, Farasan ve Yenbu gibi farklı kentlere yönelik benzer saldırı girişimlerinde bulunduğunu hatırlatan sözcü, bu saldırıların nın hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ifade etti. Koalisyon komutanlığının, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde Husilerin eylemlerini caydırmak adına gerekli tüm tedbirleri alma hakkına sahip olduğunu vurgulayan el-Maliki, bölgedeki güvenlik önlemlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Suudi yetkililer, sivil unsurları hedef alan bu tür saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölge istikrarını tehdit ettiğini kaydetti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 4 olgu

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri, Husiler tarafından Riyad'a fırlatılan balistik füzeyi imha etti.Kaynak 1, 2
  2. Olay 19 Eylül Cumartesi sabahı gerçekleşti.Kaynak 2
  3. Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, saldırıyı terörist ve düşmanca bir davranış olarak nitelendirdi.Kaynak 2
  4. Husilerin daha önce Biş, Taif, Farasan ve Yenbu kentlerini de hedef aldığı belirtildi.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 20.09.2026 00:34

    Suudi Arabistan, Husilerin Riyad’a attığı balistik füzenin imha edildiğini açıkladı

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    TRT HaberHaber kaynağı · 20.09.2026 00:30

    Suudi Arabistan, Husilerin Riyada attığı balistik füzenin imha edildiğini açıkladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.