Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gençlerbirliği'ni sahasında 4-0 mağlup eden Başakşehir'de kaleci Muhammed Şengezer, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta aldıkları mağlubiyetin ardından bu galibiyetin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Şengezer, takımın sahada güçlü bir karakter sergilediğini ifade etti.
Sakatlığına rağmen sahada yer aldı
Maç öncesi yaşadığı sağlık sorunlarına değinen 29 yaşındaki file bekçisi, kasığındaki sakatlık nedeniyle karşılaşmaya iğneyle çıktığını belirtti. Sağlık ekibinin desteğiyle forma giyebildiğini söyleyen Şengezer, bu süreçte kendisine yardımcı olan doktorlara ve fizyoterapistlere teşekkürlerini iletti. Milli araya galibiyetle girmenin moral verici olduğunu belirten tecrübeli kaleci, önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi.
Milli takım ve Mert Günok değerlendirmesi
A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhammed Şengezer, Uluslar Ligi'nde oynanacak kritik Fransa ve İtalya maçlarına odaklandıklarını söyledi. Kocaeli ve Bursa'daki taraftarların desteğiyle ülkelerini mutlu etmeyi hedeflediklerini belirten Şengezer, milli takımı bıraktığını açıklayan Mert Günok hakkında da övgü dolu ifadeler kullandı. Günok'un hem kaleciliği hem de karakteriyle Türk futboluna damga vurduğunu söyleyen Şengezer, aralarındaki dostluğun geçmiş yıllara dayandığını hatırlatarak tecrübeli isme başarılar diledi.
Başakşehir, bu galibiyetle birlikte ligdeki moral kaybını telafi ederek milli araya üç puanla girmenin sevincini yaşıyor. Takım, verilen arayı eksiklerini gidermek ve bir sonraki müsabakaya odaklanmak için değerlendirmeyi planlıyor.