Prenses Diana'nın ağabeyi Charles Spencer, yakında yayımlanacak olan Swan Song isimli anı kitabında Kraliyet ailesine yönelik dikkat çekici iddiaları gündeme taşıdı. Spencer, kitabında o dönem Prens unvanını taşıyan Kral Charles ile aralarında geçen gergin bir telefon görüşmesini detaylandırdı.
Spencer'ın aktardığına göre, 31 Ağustos 1997 tarihinde Paris'te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prenses Diana'nın cenaze töreni öncesinde, Charles ile bir görüşme gerçekleştirdi. Spencer, kız kardeşinin cenaze töreninde o dönem 15 ve 12 yaşlarında olan oğulları William ve Harry'nin yer almasını istemediğini belirttiğini ifade etti. Bu talebin ardından Kral Charles'ın telefonda öfke nöbeti geçirdiğini öne süren Spencer, Charles'ın Diana'ya karşı birikmiş bir nefret beslediğini iddia etti.
Kitapta yer alan en çarpıcı iddia ise Kral Charles'ın, Diana'nın ölümünden günler sonra sarf ettiği öne sürülen sözler oldu. Spencer, Charles'ın kendisine, "Onu çok yakında unutacağız" dediğini yazdı. Bu ifade karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Spencer, telefonu kapatmadan önce bu sözlere inanamadığını dile getirdiğini kaydetti.
Buckingham Sarayı, söz konusu iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından alışılmadık derecede sert bir açıklama yayımladı. Saray sözcüsü, prensip gereği kitaplar hakkında yorum yapmadıklarını ancak Majesteleri'nin, kardeş kaybının yarattığı acının anıları farklı şekillerde etkileyebileceğinin farkında olduğunu belirtti. Saray, yas sürecinin insanların kararlarını ve geçmişe bakışlarını değiştirebileceğine vurgu yaptı.
Prenses Diana ve Charles, 1981 yılında dünyaevine girmiş, 1992 yılında ayrılık kararı almış ve 1996 yılında boşanmaları resmen kesinleşmişti. Spencer'ın kitabı, Kraliyet ailesi içindeki gerilimleri yeniden tartışmaya açarken, saray cephesinden gelen yanıt iddiaların reddedildiğini ortaya koydu.