\n\n

ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'a İran'dan çekilme çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandırmayı amaçlayan yasa tasarısını onayladı. Tasarı, Başkan Trump'a bölgedeki askeri varlığını geri çekmesi talimatını veriyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'a İran'dan çekilme çağrısı
Temsili görsel · niki_emmert / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandırmayı amaçlayan yasa tasarısını onayladı.
  • Tasarı, Başkan Trump'a bölgedeki askeri varlığını geri çekmesi talimatını veriyor.
  • ABD Temsilciler Meclisi, İran ile yaşanan gerilimi düşürmek ve bölgedeki askeri operasyonları sonlandırmak amacıyla kritik bir adım attı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandırmayı amaçlayan yasa tasarısını onayladı. Tasarı, Başkan Trump'a bölgedeki askeri varlığını geri çekmesi talimatını veriyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 16.09.2026 13:17
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

ABD Temsilciler Meclisi, İran ile yaşanan gerilimi düşürmek ve bölgedeki askeri operasyonları sonlandırmak amacıyla kritik bir adım attı. Demokrat Partili Seth Moulton tarafından sunulan savaş yetkilerine ilişkin yasa tasarısı, yapılan oylama sonucunda 204 hayır oyuna karşılık 220 evet oyuyla kabul edildi. Oylamada dikkat çeken bir diğer detay ise 7 Cumhuriyetçi üyenin de tasarıya destek vermesi oldu.

Tasarı, Başkan Donald Trump'a bölgedeki askeri gücünü geri çekmesi yönünde açık bir direktif içeriyor. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Gregory Meeks, mevcut yönetimin yaklaşık 200 gündür süren gerilim sürecinde belirlenen hedeflere ulaşamadığını vurguladı. Meeks, enflasyon ve artan hükümet harcamalarına dikkat çekerek, yönetimin askeri yöntemler yerine diplomatik kanalları kullanması gerektiğini belirtti.

Bu gelişme, Kongre'nin savaşı sonlandırmak amacıyla onayladığı üçüncü Savaş Yetkileri Tasarısı olma özelliğini taşıyor. Meeks, diplomatik çözüm için gerçek diplomatların görevlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Hürmüz Boğazı'ndaki gerilimin ancak çok taraflı diplomatik çabalarla çözülebileceğini savundu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. ABD Temsilciler Meclisi, İran'a yönelik askeri operasyonları kısıtlayan bir yasa tasarısını kabul etti.Kaynak 1
  2. Tasarı, 204 hayır oyuna karşılık 220 evet oyuyla meclisten geçti.Kaynak 1
  3. Oylamada 7 Cumhuriyetçi üye tasarıya destek verdi.Kaynak 1
  4. Tasarı, Başkan Trump'a bölgedeki askeri güçlerini geri çekmesi yönünde direktif veriyor.Kaynak 1
  5. Gregory Meeks, yönetimin bölgedeki hedeflerine ulaşamadığını ve diplomatik çözüm gerektiğini savundu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 16.09.2026 09:49

    Trump’a İran şoku! Temsilciler Meclisi Trump’a 'çekil' dedi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.