İtalya'da aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor

İtalya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Ülke genelinde 25 şehir için kırmızı alarm verildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+İtalya'da aşırı sıcaklar ve can kayıpları +Dünya
Temsili görsel: İtalya'da aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor
Temsili görsel · StockSnap / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İtalya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi.
  • Ülke genelinde 25 şehir için kırmızı alarm verildi.
  • İtalya, yaklaşık on gündür etkisini sürdüren ve mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden aşırı sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İtalya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Ülke genelinde 25 şehir için kırmızı alarm verildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 01:54
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İtalya, yaklaşık on gündür etkisini sürdüren ve mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden aşırı sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Ülke genelinde hissedilen yüksek sıcaklıklar, özellikle yaşlılar ve açık havada çalışanlar için ciddi riskler oluştururken, son verilerle birlikte toplam can kaybı sayısı 10'a ulaştı.

Son olarak Cenova kentinde 86 ve 74 yaşlarındaki iki kadının fenalaşarak hayatını kaybetmesi, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Ayrıca Padova yakınlarındaki Abano Terme'de bir işçi ve Mantova'da tarım sektöründe çalışan bir göçmen işçinin de sıcaklık kaynaklı nedenlerle yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yaşanan bu olumsuz gelişmeler üzerine İtalya Sağlık Bakanlığı, başkent Roma dahil olmak üzere Milano, Floransa, Torino, Napoli ve Palermo gibi toplam 25 kentte en yüksek seviye olan 'kırmızı' alarm ilan etti. Kuzey bölgelerinde gündüz saatlerinde sıcaklık rekorları kırılırken, akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli sağanak yağışlar bazı bölgelerde su baskınlarına ve ağaç devrilmelerine yol açarak günlük yaşamı daha da zorlaştırdı.

Meteoroloji uzmanları, aşırı sıcak hava dalgasının etkisini yarından itibaren kaybedeceğini ve yerini yağışlı bir sisteme bırakacağını tahmin ediyor. Yetkililer, vatandaşları sıcaklıkların düşeceği sürece kadar dikkatli olmaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İtalya'da 10 gündür süren aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a ulaştı.Kaynak 1
  2. Cenova'da 86 ve 74 yaşlarında iki kadın sıcak hava nedeniyle yaşamını yitirdi.Kaynak 1
  3. Abano Terme ve Mantova'da iki işçi sıcaklık kaynaklı nedenlerle hayatını kaybetti.Kaynak 1
  4. İtalya Sağlık Bakanlığı 25 kentte aşırı sıcaklar için kırmızı alarm seviyesine geçti.Kaynak 1
  5. Meteoroloji uzmanları sıcak hava dalgasının etkisini yitireceğini ve yağışların başlayacağını öngörüyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 30.06.2026 12:48

    İtalya’yı kavuran sıcaklar can almaya devam ediyor: Ölü sayısı 10’a yükseldi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler