\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Avrupa Birliği'nde İltica Başvurularında Düşüş Eğilimi

Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre 2026 yılının ilk yarısında başvurularda belirgin bir azalma kaydedildi. Bölgesel çatışmalara rağmen kitlesel bir göç dalgası yaşanmadı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Avrupa Birliği'nde İltica Başvurularında Düşüş Eğilimi
Temsili görsel · brixiv / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre 2026 yılının ilk yarısında başvurularda belirgin bir azalma kaydedildi.
  • Bölgesel çatışmalara rağmen kitlesel bir göç dalgası yaşanmadı.
  • Avrupa Birliği İltica Ajansı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, 2026 yılının ilk yarısında Avrupa genelindeki iltica başvuruları 332 bin seviyesine geriledi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre 2026 yılının ilk yarısında başvurularda belirgin bir azalma kaydedildi. Bölgesel çatışmalara rağmen kitlesel bir göç dalgası yaşanmadı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.09.2026 04:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Avrupa Birliği İltica Ajansı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, 2026 yılının ilk yarısında Avrupa genelindeki iltica başvuruları 332 bin seviyesine geriledi. Veriler, başvuru kaynaklarında önemli değişimler yaşandığını ortaya koyuyor.

Başvuru Verilerinde Öne Çıkanlar

Suriye kaynaklı başvurular yüzde 57 oranında düşüş gösterirken, Türk vatandaşlarının yaptığı başvurular da yaklaşık yüzde 30 azalarak 12 bin seviyesine indi. Afganistan, 39 bin başvuru ile listenin ilk sırasında yer almaya devam ediyor. Öte yandan Sudan'dan gelen başvurular iki katına çıkarak 11 bine ulaştı. Ayrıca, İran-İsrail arasındaki çatışmaların Avrupa'ya yönelik yeni bir kitlesel iltica dalgasını tetiklemediği gözlemlendi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre 2026'nın ilk yarısında iltica başvuruları 332 bine geriledi.Kaynak 1
  2. Türk vatandaşlarının Avrupa'ya yaptığı iltica başvuruları yaklaşık yüzde 30 azalarak 12 bin seviyesine indi.Kaynak 1
  3. Afganistan 39 bin başvuru ile Avrupa'ya en çok iltica başvurusu yapan ülke oldu.Kaynak 1
  4. Suriye kaynaklı iltica başvuruları yüzde 57 oranında azaldı.Kaynak 1
  5. Sudan'dan gelen iltica başvuruları iki katına çıkarak 11 bine ulaştı.Kaynak 1
  6. İran-İsrail savaşı Avrupa'ya yönelik yeni bir kitlesel iltica dalgasına yol açmadı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 11.09.2026 04:47

    Avrupa'ya iltica başvuruları geriledi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.