ABD Başkanı Donald Trump, İran ile mevcut durumda herhangi bir diplomatik müzakere yürütmediklerini açıkladı. Texas ziyareti öncesinde basına konuşan Trump, İran'ın mevcut şartlarda daha fazla direnemeyeceğini öne sürerek, savaşın seçimlerin ardından sona ereceği beklentisini dile getirdi. Trump ayrıca İran'ın ABD'deki ara seçimlere müdahale etmeye çalıştığını iddia etti.
Öte yandan, Beyaz Saray'daki üst düzey toplantılarda farklı bir tablo çiziliyor. Wall Street Journal'ın aktardığı bilgilere göre, Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun da aralarında bulunduğu danışmanlar, Trump'ı olası bir askeri çatışmanın yıllarca sürebileceği konusunda uyardı. Yetkililer, Tahran yönetiminin direnç kapasitesini ve çatışmanın uzun vadeli sonuçlarını değerlendirdi.
Bu gerilimli atmosferde, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Orta Doğu'daki askeri varlığını güçlendirme hazırlığında olduğu belirtiliyor. Kaynaklar, bölgede görev yapan hava savunma birimlerinin görev sürelerinin ucu açık şekilde uzatılmasının planlandığını ifade ediyor. Washington yönetimi, bir yandan diplomatik söylemlerini sürdürürken diğer yandan askeri hazırlıklarını gözden geçiriyor.