UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında İtalyan temsilcisi Roma, deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olmaya hazırlanıyor. Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak kritik müsabaka öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Roma'nın tecrübeli savunma oyuncusu Mario Hermoso açıklamalarda bulundu.
Teknik direktörlerinin kendilerine aşıladığı özgüven vurgusunu yineleyen Hermoso, sahada öncü bir kimlik sergilemeleri gerektiğini ifade etti. İspanyol futbolcu, zorlu bir sezon geçirdiklerinin farkında olduklarını belirterek, Fenerbahçe karşısında hem savunma disiplinini korumayı hem de gol yollarında etkili olmayı hedeflediklerini dile getirdi. İtalya ligindeki performanslarının üzerine çıkmaları gerektiğinin altını çizen Hermoso, rakiplerinin güçlü yönlerini analiz ettiklerini ve her maça aynı ciddiyetle yaklaştıklarını belirtti.
"Biz hazırız, kendimize güveniyoruz"
Geçtiğimiz sezon takım olarak zorlu süreçlerden geçtiklerini hatırlatan Hermoso, bu deneyimlerin kendilerini daha güçlü kıldığını savundu. Takım içindeki inancın yüksek olduğunu belirten oyuncu, Roma'nın Şampiyonlar Ligi'nde uzun yıllar kalıcı olmayı hedeflediğini vurguladı. Rakip kim olursa olsun mantalitelerinin değişmediğini söyleyen Hermoso, 3 puanı almak için her şeyi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini ifade etti.
Roma cephesi, Fenerbahçe karşısında alacakları sonucun sezonun geri kalanı için önemli bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyor. İtalyan ekibi, İstanbul deplasmanından galibiyetle ayrılarak turnuvaya iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.