\n\n

Ticaret Bakanı Bolat'tan İhracat ve Fuarcılık Sektörü Değerlendirmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin fuarcılık sektöründeki ekonomik büyüklüğünü ve ihracat verilerini paylaştı. Tekstil ve hazır giyim alanındaki küresel başarıların altı çizildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Ticaret Bakanı Bolat'tan İhracat ve Fuarcılık Sektörü Değerlendirmesi
Temsili görsel · Javaistan / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin fuarcılık sektöründeki ekonomik büyüklüğünü ve ihracat verilerini paylaştı.
  • Tekstil ve hazır giyim alanındaki küresel başarıların altı çizildi.
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin fuarcılık sektörünün 7,5 milyar euroluk bir ekonomik hacme ulaştığını belirtti.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin fuarcılık sektöründeki ekonomik büyüklüğünü ve ihracat verilerini paylaştı. Tekstil ve hazır giyim alanındaki küresel başarıların altı çizildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.09.2026 18:09
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin fuarcılık sektörünün 7,5 milyar euroluk bir ekonomik hacme ulaştığını belirtti. Bakanlık, Texhibition ve IFCO gibi önemli fuarlara katılan firmaların maliyetlerinin yüzde 70'ini karşılayarak sektörü desteklemeye devam ediyor.

İhracatta Güçlü Performans

Türkiye'nin dış ticaret verileri hakkında bilgi veren Bolat, 2024 yılının ilk sekiz ayında 185 milyar dolarlık ihracat yapıldığını ifade etti. Son 12 aylık mal ihracatı ise 280,3 milyar dolara ulaştı. Türkiye, dünya tekstil ihracatında 4'üncü, hazır giyim ihracatında ise 8'inci sırada yer alarak küresel pazardaki rekabetçi konumunu korumayı sürdürüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'de fuarcılık sektörünün 7,5 milyar euroluk bir ekonomik büyüklüğe ulaştığını açıkladı.Kaynak 1
  2. Türkiye'nin 2024 yılının ilk 8 ayındaki ihracatı 185 milyar dolar olarak gerçekleşti.Kaynak 1
  3. Türkiye, dünya tekstil ihracatında 4'üncü, hazır giyim ihracatında ise 8'inci sırada yer almaktadır.Kaynak 1
  4. Ticaret Bakanlığı, Texhibition ve IFCO fuarlarının katılım ücretlerinin yüzde 70'ini desteklemektedir.Kaynak 1
  5. Türkiye'nin son 12 aylık mal ihracatı 280,3 milyar dolara yükseldi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 09.09.2026 16:33

    "Fuarcılıkta 7,5 milyar euroluk bir ekonomik sektör oluştu"

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.