\n\n

Trump'tan Kanada'ya yönelik kamu ihalesi kısıtlaması

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın Amerikan ürünlerine uyguladığı kısıtlamalara karşılık olarak Kanada menşeli ürünlerin kamu ihalelerinden çıkarılmasını emretti. Trump, bu adımın mütekabiliyet ilkesi gereği atıldığını belirtti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Trump'tan Kanada'ya yönelik kamu ihalesi kısıtlaması
Temsili görsel · stux / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın Amerikan ürünlerine uyguladığı kısıtlamalara karşılık olarak Kanada menşeli ürünlerin kamu ihalelerinden çıkarılmasını emretti.
  • Trump, bu adımın mütekabiliyet ilkesi gereği atıldığını belirtti.
  • ABD Başkanı Donald Trump, Kanada menşeli ürünlerin Amerikan kamu ihalelerinden çıkarılması için resmi talimat verdiğini duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın Amerikan ürünlerine uyguladığı kısıtlamalara karşılık olarak Kanada menşeli ürünlerin kamu ihalelerinden çıkarılmasını emretti. Trump, bu adımın mütekabiliyet ilkesi gereği atıldığını belirtti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.09.2026 03:35
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada menşeli ürünlerin Amerikan kamu ihalelerinden çıkarılması için resmi talimat verdiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Trump, Kanada'nın yıllardır Amerikan süt üreticilerine pazar erişimi sağlamadığını, buna karşın Kanada'nın otomobil üretimi gibi alanlarda ABD pazarından faydalanmaya devam ettiğini savundu.

Kanada hükümetinin Amerikan küçük işletmelerinin kendi kamu ihalelerine katılımını engellediğini belirten Trump, bu durumu bir ticaret dolandırıcılığı olarak nitelendirdi. Mütekabiliyet ilkesinin ihlal edildiğini vurgulayan ABD Başkanı, adil bir ticaret ortamı sağlanana kadar Kanada ürünlerine erişimin kısıtlanacağını ifade etti.

Bu kapsamda Genel Hizmetler İdaresi (GSA) ve ABD Ticaret Temsilciliği'ne (USTR) gerekli adımların atılması talimatı verildi. Söz konusu ihale programlarının yıllık 50 milyar doları aşan bir ekonomik hacme sahip olduğu belirtiliyor. Trump, bu erişim kısıtlamasının çok daha önce hayata geçirilmesi gerektiğini savunarak, Amerikan çiftçisi ve şirketlerinin haklarını korumayı hedeflediklerini dile getirdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Donald Trump, Kanada menşeli ürünlerin ABD kamu ihalelerinden çıkarılması talimatını verdi.Kaynak 1
  2. Trump, Kanada'nın Amerikan süt ürünlerine kısıtlama uyguladığını ancak ABD'nin Kanada'ya pazar erişimi sağladığını belirtti.Kaynak 1
  3. ABD Genel Hizmetler İdaresi ve Ticaret Temsilciliği, Kanada ürünlerine yönelik kısıtlama süreci için görevlendirildi.Kaynak 1
  4. Söz konusu kamu ihale programlarının yıllık hacminin 50 milyar doları aştığı ifade edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 09.09.2026 01:02

    Trump, Kanada ürünlerinin kamu ihalelerinden çıkarılması talimatını verdi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.