İstanbul Maltepe'de 31 Ocak 2026 tarihinde meydana gelen ve çarşı ve mahalle bekçisi Mustafa Karamehmetoğlu'nun yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin dava süreci devam ediyor. Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Bilinçli Taksirle Ölüme Neden Olma Suçlaması
Duruşmada mütalaasını sunan savcı, bilirkişi raporuna dayanarak sanık Cihan Bulut'un kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğunu vurguladı. Sanığın olay anında yüksek derecede alkollü olduğu ve aracı bilinçli taksirle kullandığı belirtilerek, 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. İddianamede, sanığın kaza sonrası olay yerinden taksiyle kaçtığı ve araçtaki diğer kişilerin de alkollü olduğu bilgisi yer aldı.
Sanıktan "Kaza" Savunması
Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Cihan Bulut, suçlamaları reddederek olayın bir kaza olduğunu savundu. Bulut, "İsteyerek yapmadım, tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden Mustafa Karamehmetoğlu'nun yakınları ise sanığın herhangi bir indirim uygulanmaksızın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.
Olayın Geçmişi
D-100 Karayolu üzerinde meydana gelen kazada, Cihan Bulut'un kullandığı otomobil, bekçi Mustafa Karamehmetoğlu'nun aracına çarpmıştı. Kazanın ardından olay yerinden uzaklaşan ve 7 ayrı suç kaydı bulunan şüpheli, polis ekiplerinin kamera kayıtlarını incelemesi sonucu 12 saat sonra yakalanmıştı. Yapılan idrar testinde alkollü olduğu belirlenen sanık, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkeme heyeti, tarafların beyanlarının ardından duruşmayı karar verilmek üzere 23 Eylül tarihine erteledi.