Boğaz köprüleri ve bazı otoyollar için özelleştirme kararı

İstanbul'daki iki ana köprü ve belirli otoyolların 30 yıllığına özelleştirilmesi için süreç başlatıldı. Mülkiyet devri yapılmadan işletme hakkı devri veya kiralama yöntemleri uygulanacak.

Temsili görsel: Boğaz köprüleri ve bazı otoyollar için özelleştirme kararı
Temsili görsel · dimitrisvetsikas1969 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul'daki iki ana köprü ve belirli otoyolların 30 yıllığına özelleştirilmesi için süreç başlatıldı.
  • Mülkiyet devri yapılmadan işletme hakkı devri veya kiralama yöntemleri uygulanacak.
  • İstanbul'un ulaşım ağında kritik öneme sahip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bazı otoyolların özelleştirilmesi kararlaştırıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul'daki iki ana köprü ve belirli otoyolların 30 yıllığına özelleştirilmesi için süreç başlatıldı. Mülkiyet devri yapılmadan işletme hakkı devri veya kiralama yöntemleri uygulanacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 05.09.2026 13:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un ulaşım ağında kritik öneme sahip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bazı otoyolların özelleştirilmesi kararlaştırıldı. 30 yıllık bir dönemi kapsayan bu süreçte, mülkiyet devri yerine işletme hakkı devri veya kiralama gibi yöntemlerin tercih edileceği açıklandı.

Süreç 2031 yılına kadar tamamlanacak

Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2031 tarihine kadar nihayete erdirilmesi hedefleniyor. Bu süre zarfında söz konusu yapıların bakım ve işletme faaliyetleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmeye devam edecek. Öte yandan, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Avrasya Tüneli'nin bu özelleştirme kararı kapsamında yer almadığı belirtildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile bazı otoyollar 30 yıllığına özelleştirme kapsamına alındı.Kaynak 1
  2. Özelleştirme kapsamında mülkiyet devri yapılmayacak, işletme hakkı devri veya kiralama gibi yöntemler uygulanacaktır.Kaynak 1
  3. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2031 tarihine kadar tamamlanacaktır.Kaynak 1
  4. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale köprüleri ve Avrasya Tüneli özelleştirme kararında yer almamaktadır.Kaynak 1
  5. Özelleştirme süreci tamamlanana kadar bakım ve işletme faaliyetleri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 05.09.2026 13:33

    2 boğaz köprüsü ve bazı otoyollar için 30 yıllık özelleştirme kararı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler