Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi ertelendi

Üsküdar Belediyesi'nde yapılması beklenen başkan vekili seçimi, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 8 Eylül tarihine ertelendi. Belediye yönetimine yönelik yürütülen soruşturma süreci ise devam ediyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi ertelendi
Temsili görsel · adil-photos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Üsküdar Belediyesi'nde yapılması beklenen başkan vekili seçimi, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 8 Eylül tarihine ertelendi.
  • Belediye yönetimine yönelik yürütülen soruşturma süreci ise devam ediyor.
  • İstanbul'un Üsküdar ilçesinde belediye meclisi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan başkan vekili seçimi, oturumda salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine ileri bir tarihe ertelendi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Üsküdar Belediyesi'nde yapılması beklenen başkan vekili seçimi, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 8 Eylül tarihine ertelendi. Belediye yönetimine yönelik yürütülen soruşturma süreci ise devam ediyor.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 05.09.2026 13:34
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde belediye meclisi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan başkan vekili seçimi, oturumda salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Yerel yönetim gündemini meşgul eden seçim sürecinin 8 Eylül tarihinde yeniden yapılması kararlaştırıldı.

Seçim günü için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kamu düzenini korumak amacıyla Çavuşdere Caddesi'nin belirli bölümlerini ve bağlantılı sokakları trafiğe kapattı. Sürücüler için alternatif güzergahlar belirlenerek ulaşımın aksamaması hedeflendi.

Belediyeye yönelik soruşturma süreci

Üsküdar Belediyesi'ndeki seçim süreci, belediye yönetimine yönelik başlatılan kapsamlı bir soruşturmanın gölgesinde ilerliyor. Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığına dair iddialar mercek altına alındı. İddialar arasında rüşvet, irtikap ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma gibi ciddi suçlamalar yer alıyor.

Yapılan teknik incelemeler ve MASAK verileri, belediye iştiraki olan Kent AŞ üzerinden müteahhitlerle danışmanlık adı altında paravan sözleşmeler yapıldığını ortaya koydu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı soruşturma çerçevesinde belediyenin çeşitli birimlerinde görevli diğer şüpheliler hakkında da adli süreçler devam ediyor. Belediye yönetimi üzerindeki bu hukuki baskı, yerel meclis çalışmalarını da doğrudan etkiliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 5 olgu

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Üsküdar Belediyesi'nde yapılması planlanan başkan vekili seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.Kaynak 1, 2
  2. Ertelenen başkan vekili seçiminin 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.Kaynak 1, 2
  3. Seçim günü güvenlik tedbirleri kapsamında Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatıldı.Kaynak 2
  4. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş hakkında rüşvet ve irtikap suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyor.Kaynak 2
  5. Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 05.09.2026 10:44

    Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi ertelendi

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    CNN TürkHaber kaynağı · 05.09.2026 13:34

    SON DAKİKA... Üsküdar Başkanvekili seçimi ertelendi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler