SPK iki yatırımcıya 6 ay geçici işlem yasağı kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu, iki kişiye borsalarda altı ay sürecek geçici işlem yasağı uygulayacağını duyurdu. Yasağın nedeni, HKTM’nin pay piyasasındaki işlemlerinin yatırımcı haklarını koruma ve yapay piyasa oluşumunu engelleme ihtiyacıdır.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: SPK iki yatırımcıya 6 ay geçici işlem yasağı kararı aldı
Temsili görsel · stux / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sermaye Piyasası Kurulu, iki kişiye borsalarda altı ay sürecek geçici işlem yasağı uygulayacağını duyurdu.
  • Yasağın nedeni, HKTM’nin pay piyasasındaki işlemlerinin yatırımcı haklarını koruma ve yapay piyasa oluşumunu engelleme ihtiyacıdır.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sermaye Piyasası Kurulu, iki kişiye borsalarda altı ay sürecek geçici işlem yasağı uygulayacağını duyurdu. Yasağın nedeni, HKTM’nin pay piyasasındaki işlemlerinin yatırımcı haklarını koruma ve yapay piyasa oluşumunu engelleme ihtiyacıdır.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 01:54
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu, 30 Haziran tarihinden itibaren iki yatırımcıya borsalarda altı ay sürecek geçici işlem yasağı getireceğini açıkladı.

Bu karar, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay piyasasındaki faaliyetlerinin yatırımcıların hak ve yararlarını tehdit ettiği ve yapay piyasa oluşturma riskine yol açtığı gerekçesiyle alındı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Sermaye Piyasası Kurulu, 30 Haziran itibarıyla iki kişiye borsalarda altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdiKaynak 1
  2. Yasağın nedeni, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay piyasasındaki işlemlerinin yatırımcı haklarını tehdit etmesi ve yapay piyasa oluşumunu önlemektirKaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 30.06.2026 07:20

    SPK'dan 2 kişiye geçici işlem yasağı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler