Bursa'da telefon dolandırıcılarına operasyon

Bursa'da kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir kadını 1,5 milyon lira dolandıran iki şüpheli yakalandı. Banka görevlisinin dikkati sayesinde ikinci vurgun girişimi önlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Bursa'da telefon dolandırıcılarına operasyon
Temsili görsel · wal_172619 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Bursa'da kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir kadını 1,5 milyon lira dolandıran iki şüpheli yakalandı.
  • Banka görevlisinin dikkati sayesinde ikinci vurgun girişimi önlendi.
  • Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki H.Ç., telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından hedef alındı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Bursa'da kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir kadını 1,5 milyon lira dolandıran iki şüpheli yakalandı. Banka görevlisinin dikkati sayesinde ikinci vurgun girişimi önlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.09.2026 16:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki H.Ç., telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından hedef alındı. Şüpheliler, kadının adının bir dolandırıcılık soruşturmasına karıştığını iddia ederek evindeki altınları teslim etmesini istedi. Bu yalana inanan mağdur, yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki altınlarını evine gelen motosikletli şüphelilere teslim etti.

Dolandırıcılar, bir gün sonra kadını tekrar arayarak banka hesabındaki 500 bin lirayı da talep etti. Mağdurun bankaya giderek para çekmeye çalışmasından şüphelenen görevli, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, ikinci vurgun girişimini son anda engelledi.

İnegöl ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bölgedeki 50 farklı güvenlik kamerasını inceleyen polis, şüphelilerin Y.H. ve M.R. olduğunu tespit etti. Osmangazi ilçesindeki bir adreste saklandıkları belirlenen iki şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin çaldığı altınların bulunması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Bursa'nın İnegöl ilçesinde 71 yaşındaki H.Ç. isimli kadın, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı.Kaynak 1
  2. Şüpheliler, soruşturma bahanesiyle kadının 1,5 milyon lira değerindeki altınlarını elinden aldı.Kaynak 1
  3. Şüpheliler, kadının banka hesabındaki 500 bin lirayı da almaya çalışırken banka görevlisinin dikkati sayesinde engellendi.Kaynak 1
  4. Polis ekipleri, 50 güvenlik kamerasını inceleyerek Y.H. ve M.R. isimli şüphelileri Osmangazi'deki bir evde yakaladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 03.09.2026 16:12

    Bursa'da 71 yaşındaki kadını 1,5 milyon lira dolandıran 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler