\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ihale operasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Ekrem İmamoğlu liderliğinde kurulduğu öne sürülen bir suç örgütüne yönelik olduğu belirtildi.

Temsili görsel: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ihale operasyonu
Temsili görsel · WilliamCho / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada 12 kişi gözaltına alındı.
  • Operasyonun, Ekrem İmamoğlu liderliğinde kurulduğu öne sürülen bir suç örgütüne yönelik olduğu belirtildi.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bazı ihalelerine yönelik operasyon düzenlendi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Ekrem İmamoğlu liderliğinde kurulduğu öne sürülen bir suç örgütüne yönelik olduğu belirtildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.09.2026 10:06
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bazı ihalelerine yönelik operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin hazırladığı ön inceleme raporları ve bilirkişi tespitleri doğrultusunda, İBB Satın Alma Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde ihaleye fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddia edildi.

Operasyon kapsamında, aralarında İBB Satın Alma Dairesi Başkanı Mustafa Sökmen ve Kent Lokantalarından sorumlu şube müdürünün de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, toplam 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu, yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Soruşturma dosyasında, İBB Başkanlık konutuna yapılan materyal alımlarının da inceleme konusu olduğu kaydedildi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın Ekrem İmamoğlu liderliğinde kurulduğu öne sürülen bir suç örgütünün faaliyetlerine yönelik yürütüldüğü ifade edildi. Operasyonun hukuki dayanağı olarak müfettiş raporları ve bilirkişi incelemeleri gösterildi.

Öte yandan, Üsküdar Belediyesi'nde de benzer bir süreç yaşanıyor. Belediye başkanlığı seçiminin yenileneceği Üsküdar'da, belediye başkan yardımcıları ve çeşitli müdürlüklerde görevli isimlerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Üsküdar'daki operasyonun, İBB'ye yönelik soruşturma ile bağlantılı olduğu belirtilen isimleri de kapsadığı ifade edildi. Üsküdar Belediye Meclisi'nde daha önce yapılan ve mahkeme kararıyla iptal edilen seçimlerin cumartesi günü tekrarlanması bekleniyor.

İBB ile ilgili bir diğer gelişme ise görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu yargılandığı 414 sanıklı dava oldu. Silivri'de devam eden yargılamada, mahkeme heyetinin aylık tutukluluk incelemesini yaparak ara kararını açıklaması bekleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı ihalelerine yönelik soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.Kaynak 1
  2. Gözaltına alınanlar arasında İBB Satın Alma Dairesi Başkanı Mustafa Sökmen de bulunuyor.Kaynak 1
  3. Soruşturma, ihaleye fesat karıştırıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiaları üzerine başlatıldı.Kaynak 1
  4. Savcılık, soruşturmanın Ekrem İmamoğlu liderliğinde kurulduğu öne sürülen bir suç örgütüne yönelik yürütüldüğünü açıkladı.Kaynak 1
  5. Yurt dışında olduğu belirlenen bir şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam ediyor.Kaynak 1
  6. Üsküdar Belediyesi'nde de belediye meclis üyeleri ve müdürlerin dahil olduğu ayrı bir operasyon süreci yaşanıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 03.09.2026 09:53

    İBB'ye operasyon: Daire başkanı ve Kent Lokantaları yöneticisi dahil 12 kişi gözaltında

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.