Gündem Batı Şeria'da ağustos ayında binlerce saldırı kaydedildi
Filistinli yetkililer, ağustos ayı boyunca Batı Şeria'da 2 binden fazla saldırı düzenlendiğini bildirdi. Saldırıların İsrail ordusu ve yerleşimciler tarafından yapıldığı ifade edildi.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Filistinli yetkililer, ağustos ayı boyunca Batı Şeria'da 2 binden fazla saldırı düzenlendiğini bildirdi.
- Saldırıların İsrail ordusu ve yerleşimciler tarafından yapıldığı ifade edildi.
- Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin verileri paylaştı.
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin verileri paylaştı. Yapılan açıklamada, ağustos ayı içerisinde İsrail ordusu ve bölgedeki İsrailli yerleşimciler tarafından toplam 2 bin 30 saldırı gerçekleştirildiği duyuruldu.
Bölgedeki güvenlik durumunun ciddiyetini ortaya koyan bu veriler, yerleşim birimlerine yönelik mücadelenin sürdüğü bir dönemde kaydedildi. Yetkililer, söz konusu saldırıların bölgedeki Filistinli siviller ve toprakları üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekti.