Gülizar B. cinayeti davasında tanık dinlendi

Diyarbakır'da 2015 yılında kaybolan ve cesedi mağarada bulunan Gülizar B. cinayetiyle ilgili dava süreci devam ediyor. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin na karar verdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Gülizar B. cinayeti davasında tanık dinlendi
Temsili görsel · qimono / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Diyarbakır'da 2015 yılında kaybolan ve cesedi mağarada bulunan Gülizar B.
  • cinayetiyle ilgili dava süreci devam ediyor.
  • Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin na karar verdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Diyarbakır'da 2015 yılında kaybolan ve cesedi mağarada bulunan Gülizar B. cinayetiyle ilgili dava süreci devam ediyor. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin na karar verdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 27.08.2026 17:00
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Diyarbakır'da 2015 yılında evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve daha sonra bir mağarada yanmış cesedi bulunan Gülizar B. cinayetine ilişkin dava, Ergani Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Olayın aydınlatılması için yürütülen soruşturma kapsamında, DNA testleri ve baz istasyonu verileriyle cinayetle bağlantısı olduğu belirlenen Mehmet Biroğlu tutuklanmıştı.

Davanın son duruşmasında, maktulün annesi S.K. tanık olarak dinlendi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren anne S.K., kızının kaybolmadan önce kendisini ziyaret ettiğini ve sonrasında teyzesine gitmek üzere yola çıktığını belirtti. Kızının kim tarafından öldürüldüğünü bilmediğini ifade eden anne, uzun süre kızının kayıp olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

İddianamede, tutuklu sanık Mehmet Biroğlu ve maktulün eşi olan tutuksuz sanık H.B. hakkında "tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca H.B. için "kötü muamele" suçundan da ek ceza isteniyor. Sanık Biroğlu'nun olaydan aylar sonra cinayet mahalline yedi kez gittiği, daraltılmış baz istasyonu çalışmalarıyla kayıt altına alınmıştı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkilleri için tahliye ve adli kontrol şartlarının kaldırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve dosyadaki eksiklikleri göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluk hallerinin na hükmetti. Bazı tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 13 Ekim tarihine erteledi.

Gülizar B.'nin cenazesi, olay tarihinde kimliği tespit edilemediği için Yeniköy Mezarlığı'ndaki kimsesizler bölümüne defnedilmişti. Jandarma ekiplerinin yürüttüğü özel çalışma ve 10 yıl sonra yapılan yeniden yüzlendirme ile DNA eşleşmesi sonucunda maktulün kimliği kesinleşmiş, aile mezarı ziyaret edebilmişti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Gülizar B., 2015 yılında evinden ayrıldıktan sonra kaybolmuş ve cesedi bir mağarada yanmış halde bulunmuştur.Kaynak 1
  2. Mehmet Biroğlu ve maktulün eşi H.B. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştır.Kaynak 1
  3. DNA incelemesi ve baz istasyonu kayıtları sonucunda Mehmet Biroğlu cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştır.Kaynak 1
  4. Ergani Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada maktulün annesi tanık olarak dinlenmiştir.Kaynak 1
  5. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Ekim tarihine ertelemiştir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 27.08.2026 16:39

    Gülizar’ın yanmış cesedi mağarada bulunmuştu! Anne tanık olarak dinlendi: ‘Kızım teyzesine gitmeden evime geldi’

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler