İstanbul'un Fatih ilçesi Haseki Sultan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yürütülen yıkım sırasında tehlikeli bir kaza yaşandı. Ahmet Hikmet Sokak üzerinde bulunan binanın yıkımı esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kısmi çökme meydana geldi. Çökme sırasında bir iş makinesi merdiven boşluğundan alt kata düşerek büyük bir gürültüye neden oldu.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan iş makinesi operatörü ile bir işçi, itfaiye ekiplerinin titiz çalışması sonucunda bulundukları yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Çökme nedeniyle bitişikteki binanın duvarında da hasar oluştuğu tespit edildi. Güvenlik gerekçesiyle yan binadaki vatandaşlar tahliye edilirken, ekiplerin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor. Yetkililer, kazanın kesin nedenini belirlemek üzere soruşturma başlattı. Bölgedeki çalışmalar havadan da görüntülendi.