Dünya Rusya ve Ukrayna arasında esir değişimi
Rusya ve Ukrayna, Belarus'un arabuluculuğunda 10'ar askerin serbest bırakıldığı bir esir takası gerçekleştirdi. Süreç, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun talimatlarıyla yürütüldü.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Rusya ve Ukrayna, Belarus'un arabuluculuğunda 10'ar askerin serbest bırakıldığı bir esir takası gerçekleştirdi.
- Süreç, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun talimatlarıyla yürütüldü.
- Rusya ve Ukrayna arasında Belarus'un Gomel bölgesinde gerçekleştirilen esir takası sonucunda taraflar 10'ar askerini geri aldı.
Rusya ve Ukrayna arasında Belarus'un Gomel bölgesinde gerçekleştirilen esir takası sonucunda taraflar 10'ar askerini geri aldı. Belarus devlet televizyonu tarafından duyurulan gelişme, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun özel talimatları doğrultusunda yürütülen bir süreçle tamamlandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, serbest bırakılan Ukraynalı askerlerin daha önce Donetsk bölgesinde kayıp olarak kayıtlara geçtiğini belirtti. İki ülke arasındaki bu karşılıklı değişim, bölgedeki esir takası faaliyetlerinin son örneği olarak kayıtlara geçti. Sürecin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte askerler ülkelerine iade edildi.