\n\n

Kusra beldesinde 13 günlük abluka

İsrail ordusunun kapalı askeri bölge ilan ettiği Kusra beldesinde yaşayan Filistinliler, iki haftaya yaklaşan bir süredir abluka altında yaşam mücadelesi veriyor. Bölge sakinleri uygulanan kısıtlamaların bir an önce kaldırılmasını bekliyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kusra beldesinde 13 günlük abluka
Temsili görsel · hosnysalah / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İsrail ordusunun kapalı askeri bölge ilan ettiği Kusra beldesinde yaşayan Filistinliler, iki haftaya yaklaşan bir süredir abluka altında yaşam mücadelesi veriyor.
  • Bölge sakinleri uygulanan kısıtlamaların bir an önce kaldırılmasını bekliyor.
  • İsrail ordusu tarafından kapalı askeri bölge ilan edilen Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesinde gergin bekleyiş sürüyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İsrail ordusunun kapalı askeri bölge ilan ettiği Kusra beldesinde yaşayan Filistinliler, iki haftaya yaklaşan bir süredir abluka altında yaşam mücadelesi veriyor. Bölge sakinleri uygulanan kısıtlamaların bir an önce kaldırılmasını bekliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 23.08.2026 15:55
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İsrail ordusu tarafından kapalı askeri bölge ilan edilen Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesinde gergin bekleyiş sürüyor. Beldede bulunan üç farklı evde yaşayan Filistinli aileler, 13 gündür devam eden abluka nedeniyle evlerinden çıkamıyor.

Bölge sakinleri, maruz kaldıkları bu kısıtlamaların bir an önce sona ermesini ve normal hayatlarına dönmeyi talep ediyor. Askeri kuşatma altındaki beldede yaşayan siviller, temel ihtiyaçlarına erişim konusunda ciddi zorluklar yaşıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesini kapalı askeri bölge ilan etti.Kaynak 1
  2. Kusra beldesindeki üç evde yaşayan Filistinliler 13 gündür abluka altında tutuluyor.Kaynak 1
  3. Bölgedeki Filistinliler uygulanan kısıtlamaların sona ermesini talep ediyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 21.08.2026 14:17

    İsrail'in Kusra beldesinde 13 gündür abluka altında tuttuğu Filistinliler, adeta hapis hayatı yaşıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.