Gündem ABD'de vize kısıtlamasına mahkeme engeli
New York'taki bir bölge mahkemesi, Trump yönetiminin 75 ülkeyi kapsayan vize askıya alma kararını durdurdu. Karar, Afganistan ve İran gibi ülkelerin vatandaşlarını etkileyen politikayı hedef alıyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- New York'taki bir bölge mahkemesi, Trump yönetiminin 75 ülkeyi kapsayan vize askıya alma kararını durdurdu.
- Karar, Afganistan ve İran gibi ülkelerin vatandaşlarını etkileyen politikayı hedef alıyor.
- ABD'nin New York eyaletinde bulunan bir bölge mahkemesi, Başkan Donald Trump yönetiminin tartışmalı vize politikasına karşı önemli bir karar aldı.
ABD'nin New York eyaletinde bulunan bir bölge mahkemesi, Başkan Donald Trump yönetiminin tartışmalı vize politikasına karşı önemli bir karar aldı. Mahkeme, Afganistan, İran, Rusya ve Somali gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 75 farklı ülkenin vatandaşlarına yönelik uygulanan vize işlemlerini askıya alma kararını durdurdu.
Trump yönetimi tarafından yürürlüğe konulan bu kısıtlayıcı politika, söz konusu ülkelerden gelen göçmenlerin vize süreçlerini tamamen durdurmayı hedefliyordu. Yargıdan gelen bu iptal kararı, ilgili ülkelerin vatandaşları için vize süreçlerinin yeniden değerlendirilmesinin önünü açmış oldu.