Gündem Üç ülkeden İsrail'in yardım konvoyu soruşturmasını kapatmasına sert tepki
İngiltere, Avustralya ve Kanada, İsrail'in yardım çalışanlarının ölümüyle sonuçlanan saldırıya dair soruşturmayı bitirmesini eleştirdi. Ülkeler, bu kararı utanç verici olarak tanımladı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- İngiltere, Avustralya ve Kanada, İsrail'in yardım çalışanlarının ölümüyle sonuçlanan saldırıya dair soruşturmayı bitirmesini eleştirdi.
- Ülkeler, bu kararı utanç verici olarak tanımladı.
- İngiltere, Avustralya ve Kanada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insani yardım operasyonuna yönelik saldırı hakkındaki soruşturmayı sonlandırmasına karşı çıktı.
İngiltere, Avustralya ve Kanada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insani yardım operasyonuna yönelik saldırı hakkındaki soruşturmayı sonlandırmasına karşı çıktı. Dünya Merkez Mutfağı bünyesinde görev yapan 7 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili yürütülen sürecin kapatılması, bu üç ülke tarafından tepkiyle karşılandı.
Söz konusu devletler, İsrail'in aldığı bu kararı utanç verici olarak nitelendirdi. Yardım konvoyuna düzenlenen saldırı sonrası başlatılan incelemenin neticesiz bırakılması uluslararası düzeyde eleştirilere neden oldu.