Edirne'de toplu ulaşım hizmeti veren bir midibüs şoförü, aracında aniden fenalaşan bir yolcunun hayatını kurtarmak için zamanla yarıştı. Yıldırım Mahallesi ile otogar arasında seferini sürdüren ETUS aracında, pazar günü genç bir kadın yolcu aniden rahatsızlandı. Durumu fark eden diğer yolcuların uyarısı üzerine şoför Ayhan Korkmaz, aracı güvenli bir şekilde durdurarak yolcuyu kontrol etti.
Daha önce polis teşkilatında görev yapmış olan 52 yaşındaki Korkmaz, hastaneye yakın bir konumda bulunmanın avantajını kullanarak ambulans beklemek yerine genç kızı doğrudan Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne götürmeye karar verdi. Ani bir kararla rotasını acil servise çeviren şoför, yolcuyu sağlık ekiplerine teslim etti. Tedavi altına alınan genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayın ardından genç kadının babasının kendisine ulaşarak teşekkür ettiğini belirten Korkmaz, yaşananları şu sözlerle değerlendirdi: "Hastalık bu, herkesin başına gelebilir." Sıcak hava nedeniyle su kaybı yaşadığı tahmin edilen yolcunun durumunun iyiye gitmesi, şoför ve diğer yolculara rahat bir nefes aldırdı. Korkmaz, benzer bir durumun tekrar yaşanması halinde aynı sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini ve diğer meslektaşlarının da aynı duyarlılığı göstereceğine inandığını ifade etti.
Güvenlik kameralarına da yansıyan bu örnek davranış, toplu taşıma kullanıcıları tarafından takdirle karşılandı. Şoförün soğukkanlılığı ve hızlı müdahalesi, olası bir sağlık krizinin büyümesini engellemiş oldu.