\n\n

Kırıkkale'deki dondurucuda ceset cinayetinde 13 tutuklama

Kırıkkale'de 2014 yılından beri kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun parçalanmış cesedinin bir evdeki derin dondurucuda bulunmasıyla ilgili soruşturmada 13 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kırıkkale'deki dondurucuda ceset cinayetinde 13 tutuklama
Temsili görsel · stevepb / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kırıkkale'de 2014 yılından beri kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun parçalanmış cesedinin bir evdeki derin dondurucuda bulunmasıyla ilgili soruşturmada 13 kişi tutuklandı.
  • Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
  • Kırıkkale'de 2014 yılından bu yana kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kırıkkale'de 2014 yılından beri kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun parçalanmış cesedinin bir evdeki derin dondurucuda bulunmasıyla ilgili soruşturmada 13 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.08.2026 23:09
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kırıkkale'de 2014 yılından bu yana kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. 2025 yılının Mayıs ayında, Çalılıöz Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde ev sahibi tarafından yapılan incelemede, buzdolabı ve derin dondurucu içerisinde parçalanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. Yapılan adli tıp incelemeleri sonucunda cesedin, uzun süredir haber alınamayan Hüseyin Okumuşoğlu'na ait olduğu kesinleşti.

Olayın ardından Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Kriminal çalışmalar ve toplanan deliller ışığında, cinayete iştirak ettikleri değerlendirilen 17 şüpheli tespit edildi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 14 Ağustos tarihinde Kırıkkale, Ankara ve Aydın illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek şüphelileri gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Kırıkkale Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 1 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Yapılan ilk incelemelerde, maktulün cesedinin yedi parçaya ayrılarak yaklaşık 10 yıl boyunca derin dondurucuda muhafaza edildiği değerlendiriliyor. Evde yapılan aramalarda cinayette kullanıldığı düşünülen bir satır da ele geçirilmişti. Olayla ilgili hukuki süreç, elde edilen yeni deliller ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda titizlikle devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kırıkkale'de 2014 yılından beri kayıp olan Hüseyin Okumuşoğlu'nun cesedi 2025 yılında bir evdeki derin dondurucuda bulundu.Kaynak 1
  2. Hüseyin Okumuşoğlu'nun cesedinin yedi parçaya ayrılarak yaklaşık 10 yıl boyunca dondurucuda saklandığı belirlendi.Kaynak 1
  3. Cinayetle bağlantılı olarak 14 Ağustos'ta Kırıkkale, Ankara ve Aydın'da düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1
  4. Mahkemeye sevk edilen 17 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise savcılıktan salıverildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 17.08.2026 22:51

    Kırıkkale'de parçalanmış halde ceset bulunmasına ilişkin 13 şüpheli tutuklandı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.