Gündem Sigorta sektöründe yılın ilk yarısında 145 milyar liralık ödeme
Trafik ve kasko sigortası branşlarında yılın ilk yarısında ödenen tazminat miktarı 145 milyar lirayı geçti. Söz konusu dönemde milyonlarca mağdurun zararı karşılandı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Trafik ve kasko sigortası branşlarında yılın ilk yarısında ödenen tazminat miktarı 145 milyar lirayı geçti.
- Söz konusu dönemde milyonlarca mağdurun zararı karşılandı.
- Türkiye sigorta sektöründe yılın ilk yarısına ilişkin veriler açıklandı.
Türkiye sigorta sektöründe yılın ilk yarısına ilişkin veriler açıklandı. Ocak ve haziran ayları arasında trafik ve kasko sigortası branşlarında toplam 145,1 milyar lira tutarında tazminat ödemesi gerçekleştirildi.
Sektör verilerine göre, bu süreçte sigorta güvencesinden yararlanan mağdur sayısı 2 milyon 423 bin 581 olarak kaydedildi. Sigorta şirketleri, yılın ilk yarısında meydana gelen hasarların karşılanması noktasında önemli bir mali yükü üstlenerek hak sahiplerine ödemelerini ulaştırdı.