Dünya Rusya‑Batı deniz geriliminde yeni hedefler belirlendi
Putin, Batı’nın tankerlerini meşru hedef ilan etti ve Pasifik Filosu’nun da bu operasyonlara katılabileceğini duyurdu. ABD ise Rus gemilerine el koyduktan sonra bu gemileri Hindistan’a hurda olarak sattı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Putin, Batı’nın tankerlerini meşru hedef ilan etti ve Pasifik Filosu’nun da bu operasyonlara katılabileceğini duyurdu.
- ABD ise Rus gemilerine el koyduktan sonra bu gemileri Hindistan’a hurda olarak sattı.
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın "hayalet filo" olarak nitelendirdiği tankerleri meşru hedef olarak ilan edeceğini açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın "hayalet filo" olarak nitelendirdiği tankerleri meşru hedef olarak ilan edeceğini açıkladı. Ayrıca Batı gemilerine el koyacaklarını ve Pasifik Filosu'nun da bu operasyonlara dahil olabileceğini belirtti.
ABD, iki Rus gemisine el koyduktan sonra bu gemileri Hindistan’a hurda olarak sattı. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ise Karadeniz’deki Rus petrol taşıyan tankerleri hedef olmaktan çıkaracaklarını duyurdu.