Şile Belediyesi İddianamesinde Rüşvet İddiaları ve Ses Kayıtları

Şile Belediyesi'ne yönelik hazırlanan iddianamede, iskan ve ruhsat işlemleri karşılığında rüşvet istendiğine dair ses kayıtları yer aldı. Belediye yetkililerinin isimlerinin karıştığı olayda, mağdurlar emniyete başvurarak suçüstü yapılmasını sağladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Şile Belediyesi'ne yönelik iddianamede rüşvet pazarlığı ses kayıtları ortaya çıktı +Yaşam
Temsili görsel: Şile Belediyesi İddianamesinde Rüşvet İddiaları ve Ses Kayıtları
Temsili görsel · LVER / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Şile Belediyesi'ne yönelik hazırlanan iddianamede, iskan ve ruhsat işlemleri karşılığında rüşvet istendiğine dair ses kayıtları yer aldı.
  • Belediye yetkililerinin isimlerinin karıştığı olayda, mağdurlar emniyete başvurarak suçüstü yapılmasını sağladı.
  • İstanbul'da yürütülen Şile Belediyesi soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianame, belediye bünyesindeki rüşvet ve irtikap iddialarını gözler önüne serdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Şile Belediyesi'ne yönelik hazırlanan iddianamede, iskan ve ruhsat işlemleri karşılığında rüşvet istendiğine dair ses kayıtları yer aldı. Belediye yetkililerinin isimlerinin karıştığı olayda, mağdurlar emniyete başvurarak suçüstü yapılmasını sağladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.08.2026 19:52
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'da yürütülen Şile Belediyesi soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianame, belediye bünyesindeki rüşvet ve irtikap iddialarını gözler önüne serdi. İddianamede yer alan tanık ifadeleri ve ele geçirilen dijital materyaller, iskan ve inşaat ruhsatı süreçlerinde belediye yetkililerinin usulsüz para talebinde bulunduğunu ortaya koydu.

Tanık Soner Karademir, bir müşterinin iskan ruhsatı alabilmesi için belediye yetkilileriyle ofisinde pazarlık yapıldığını ve bu görüşmenin ses kaydına alındığını belirtti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen flash bellekte yapılan incelemelerde, Şile Belediyesi Özel Kalem Müdürü Oğuz Kaçmaz ile proje müellifi Hasan Doluyurt arasında geçen konuşmalar tespit edildi. Kayıtlarda, Kaçmaz'ın Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adına iskan ruhsatı için para pazarlığı yaptığı ve işlemin tamamlanması için süre baskısı kurduğu anlaşıldı.

İddianamede yer alan bir diğer mağdur Mehmet Selçuk Aran ise, sahibi olduğu arsalar için ruhsat almaya çalışırken karşılaştığı süreci anlattı. Aran, belediye avukatı Ali Şafak ve İmar Müdürü Evren Buçan ile yaptığı görüşmelerde, kendisinden "Başkanın ricası var" denilerek 250 bin Euro talep edildiğini öne sürdü. Miktarın yüksek olduğunu belirtmesi üzerine tutarın 125 bin Euro'ya kadar indirildiğini ve 50 bin Euro'sunun hemen teslim edilmesinin istendiğini ifade eden Aran, durumdan şüphelenerek emniyete başvurduğunu belirtti.

Aran, resmi bir hesaba yatırılması istenmeyen bu paranın rüşvet olduğunu anlayınca, suçüstü yapılabilmesi amacıyla emniyet güçleriyle iş birliği yaparak paraların seri numaralarını kaydettirdi. Ruhsat işlemlerinde herhangi bir usulsüzlük bulunmamasına rağmen kendisinden menfaat temin edilmeye çalışıldığını vurgulayan Aran'ın beyanları, iddianamenin en dikkat çekici bölümlerinden birini oluşturdu. Soruşturma kapsamında belediye yetkilileri hakkında yolsuzluk, rüşvet ve irtikap suçlamalarıyla cezalar talep ediliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Şile Belediyesi hakkındaki iddianameye, rüşvet pazarlıklarını içeren ses kayıtları delil olarak eklendi.Kaynak 1
  2. Tanık Soner Karademir, iskan ruhsatı için yapılan para pazarlığına şahit olduğunu ve ses kaydının alındığını belirtti.Kaynak 1
  3. Ses kayıtlarında, Özel Kalem Müdürü Oğuz Kaçmaz'ın Belediye Başkanı Özgür Kabadayı adına para talep ettiği tespit edildi.Kaynak 1
  4. Mehmet Selçuk Aran, ruhsat işlemleri için kendisinden 250 bin Euro talep edildiğini ve şikayetçi olduğunu ifade etti.Kaynak 1
  5. Aran, rüşvet talebinin belediye avukatı Ali Şafak ve İmar Müdürü Evren Buçan tarafından iletildiğini iddia etti.Kaynak 1
  6. Mağdur Aran, suçüstü yapılması amacıyla emniyete başvurarak paraların seri numaralarını kaydettirdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 11.08.2026 18:34

    Şile Belediyesi iddianamesinde yeni gelişme: Ses kayıtları dosyada! "Başkanın ricası var 250 bin Euro gönder"

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler