Somali Parlamentosu Halk Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimde, 171 milletvekili oy kullandı. Türkiye'de eğitim gören Abdülkadir Muhammed Nur, 142 oy alarak Meclis Başkanlığına seçildi. 1985 yılında Baidoa'da doğan Nur, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde burslu eğitim gördü ve 2016 yılında mezun oldu. Şu anda Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmaktadır.
Somali Meclis Başkanlığına Ankara Mezunu Abdülkadir Nur Seçildi
Somali Parlamentosu'nda 171 milletvekili oy kullandı ve Abdülkadir Muhammed Nur, 142 oyla Meclis Başkanlığına getirildi. Nur, Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuş bir siyasetçidir.
- Somali Parlamentosu'nda 171 milletvekili oy kullandı ve Abdülkadir Muhammed Nur, 142 oyla Meclis Başkanlığına getirildi.
- Nur, Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuş bir siyasetçidir.
- Somali Parlamentosu Halk Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimde, 171 milletvekili oy kullandı.
Bu haber ne anlatıyor?
Somali Parlamentosu'nda 171 milletvekili oy kullandı ve Abdülkadir Muhammed Nur, 142 oyla Meclis Başkanlığına getirildi. Nur, Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuş bir siyasetçidir.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
Başvurulan kaynaklar
-
1
Sabah DünyaHaber kaynağı · 11.08.2026 03:29Kaynağı aç ↗
Somali’ye Ankara mezunu meclis başkanı
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.