\n\n

İsrail askerleri Batı Şeria’da yerleşimci kontrol noktalarını itiraf etti

İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı yerleşimcilerin kontrol noktalarını kurduklarını ve ordunun emirlerini tanımadıklarını açıkladı. Yedek asker ve subayların raporları, bölgedeki şiddet olaylarını ve taciz tehditlerini ortaya koydu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: İsrail askerleri Batı Şeria’da yerleşimci kontrol noktalarını itiraf etti
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı yerleşimcilerin kontrol noktalarını kurduklarını ve ordunun emirlerini tanımadıklarını açıkladı.
  • Yedek asker ve subayların raporları, bölgedeki şiddet olaylarını ve taciz tehditlerini ortaya koydu.
  • İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı Yahudi yerleşimcilerinin bölgeye kontrol noktaları kurduğunu ve bu noktaların ordunun resmi emirlerine uymadığını itiraf etti.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı yerleşimcilerin kontrol noktalarını kurduklarını ve ordunun emirlerini tanımadıklarını açıkladı. Yedek asker ve subayların raporları, bölgedeki şiddet olaylarını ve taciz tehditlerini ortaya koydu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 11.08.2026 07:17
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı Yahudi yerleşimcilerinin bölgeye kontrol noktaları kurduğunu ve bu noktaların ordunun resmi emirlerine uymadığını itiraf etti. Yedek asker N., Susya köyünün dışındaki bir karakolda bir askerin bacağını ezdiğini bildirirken, yedek subay G., bir yerleşimcinin kendisini cinsel tacizle suçlamakla tehdit ettiğini ve komutanlarından destek almadığını söyledi.

İddiaların detayları

Bu açıklamalar, bölgedeki güvenlik ve insan hakları konularında yeni bir tartışma başlatıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İsrail askerleri, Batı Şeria’da yasadışı Yahudi yerleşimcilerinin bölgedeki kontrol noktalarını kurduğunu ve ordunun emirlerini tanımadığını itiraf etti.Kaynak 1
  2. Yedek asker N., Filistin köyü Susya’nın dışındaki yerleşimcilerin bir karakol kurduğunu ve bir askerin bacağını ezdiğini bildirdi.Kaynak 1
  3. Yedek subay G., bir yerleşimcinin kendisini cinsel tacizle suçlamakla tehdit ettiğini ve komutanlarından destek almadığını söyledi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 11.08.2026 07:00

    İsrailli askerler itiraf etti: Sahada kontrol yerleşimcilerde

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.