Konyaspor yönetimi, yeni sezon öncesinde hem transfer çalışmalarını hem de takımın güncel durumunu değerlendirdi. Kulüp yetkilileri, özellikle takım kaptanı Adil Demirbağ'ın transfer durumuyla ilgili çıkan iddialara açıklık getirdi. Yapılan açıklamada, başarılı oyuncu için geçmiş dönemlerde Trabzonspor ve Başakşehir'den teklifler geldiği, ancak bu tekliflerin kulübün beklentilerini karşılamaması nedeniyle kabul edilmediği hatırlatıldı. Şu an itibarıyla Demirbağ için ulaşan yeni bir resmi teklif bulunmadığı ve oyuncunun tamamen Çaykur Rizespor ile oynanacak sezonun ilk maçına odaklandığı ifade edildi.
Transfer çalışmaları hız kazandı
Yeni sezonda üç farklı kulvarda mücadele edeceklerini belirten yönetim, teknik direktör İlhan Palut ile tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını vurguladı. Transfer sürecinde aceleci davranmayarak en doğru kadroyu kurmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, görüşülen oyuncular arasında Premier Lig tecrübesi olan ve Dünya Kupası'nda forma giymiş isimlerin bulunduğunu kaydetti. Bu hafta içerisinde en az iki transferin sonuçlandırılması hedefleniyor.
Kombine ve forma satışlarında beklenti yüksek
Konyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Süper Lig'in ilk haftasında 15 Ağustos'ta Çaykur Rizespor'u ağırlayacaklarını hatırlatarak taraftarlara seslendi. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin 300 kombine ve 2 bine yakın forma satıldığını belirten Yönet, bu rakamların kulübün hedefleri ve geçtiğimiz sezon elde edilen başarılar göz önüne alındığında yeterli olmadığını dile getirdi. Yönetim, taraftarların tribünlere daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.