Samsun Atakum ilçesi Yeşilyurt Mahallesi sahilinde, 17 yaşındaki Emir Ulaş Usta serinlemek amacıyla denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra su içinde kaybolduğunu fark eden 42 yaşındaki dayısı Hasan Voyvat, onu kurtarmak için suya atladı.
Voyvat da bir süre sonra boğulma tehlikesiyle karşılaştı ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri, deniz polisi ve cankurtaranlar sahaya sevk edildi. Ekipler, bilinci kapalı halde bulunan iki kişiyi sahilden çıkararak ambulanslarla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü.
Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen iki kişi de kurtarılamadı. Vefat edenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı morguna gönderildi.