Üsküdar Belediyesi'nde gerçekleştirilen başkan vekilliği seçim süreci, AK Parti'nin iddiaları ve ardından gelen hukuki adımlarla gündeme oturdu. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, seçim sırasında yaşanan usulsüzlükler ve baskı iddiaları nedeniyle yargı yoluna başvurma kararı aldığını duyurdu.
Seçim Sürecinde Yaşanan İddialar
Seçim sürecinde, AK Parti'nin adayı Dündar Ziya Gültekin'e verilen bir oyun, harf benzerliği gerekçe gösterilerek geçersiz sayılması tartışmaları başlattı. İddialara göre, seçim sırasında meclis üyeleri üzerinde baskı kurulduğu ve üçüncü turda yeterli çoğunluğa ulaşılmasına rağmen sürecin kesintiye uğratıldığı öne sürüldü. Ayrıca, meclis oturumu sırasında dışarıdan müdahaleler yapıldığına dair iddialar da AK Parti tarafından gündeme getirildi. Tüm bu gelişmelerin ardından yapılan dördüncü tur oylamada, Sibel Tan Çetinkaya başkan vekili olarak seçilmişti.
Hukuki Süreç Başlıyor
AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, yaşananları "şaibeli bir süreç" olarak nitelendirerek konuyu yargıya taşıyacağını belirtti. Yapılan resmi açıklamaya göre, 10 Ağustos 2026 Pazartesi günü İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gidilerek suç duyurusunda bulunulacak. Adliye önünde saat 11.00'de gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklamasına, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve belediye meclis üyelerinin katılması bekleniyor.
Parti yetkilileri, basın açıklamasında seçim sürecinde hukuka aykırı olduğunu savundukları tüm detayların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bu adım, Üsküdar Belediyesi'ndeki seçim tartışmalarının yargı denetimine girmesi anlamına geliyor. Yargı makamlarının, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarını nasıl değerlendireceği ve hangi hukuki sonuçların doğacağı merakla bekleniyor.