İstanbul'da canlı yayın yapan yabancı turiste ısrarlı takip

İstanbul Taksim'de canlı yayın yapan Güney Koreli bir yayıncı, tanımadığı bir kişinin ısrarlı takibine uğradı. Olay anları sosyal medya üzerinden paylaşılan canlı yayına yansıdı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İstanbul'da canlı yayın yapan yabancı turiste ısrarlı takip
Temsili görsel · Jhnndy / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Taksim'de canlı yayın yapan Güney Koreli bir yayıncı, tanımadığı bir kişinin ısrarlı takibine uğradı.
  • Olay anları sosyal medya üzerinden paylaşılan canlı yayına yansıdı.
  • İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Taksim Meydanı'nda gezintiye çıkan ve withJENNY takma adıyla tanınan Güney Koreli bir sosyal medya yayıncısı, canlı yayın yaptığı sırada istenmeyen bir durumla karşılaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Taksim'de canlı yayın yapan Güney Koreli bir yayıncı, tanımadığı bir kişinin ısrarlı takibine uğradı. Olay anları sosyal medya üzerinden paylaşılan canlı yayına yansıdı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.08.2026 18:10
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Taksim Meydanı'nda gezintiye çıkan ve withJENNY takma adıyla tanınan Güney Koreli bir sosyal medya yayıncısı, canlı yayın yaptığı sırada istenmeyen bir durumla karşılaştı. Şehirdeki deneyimlerini takipçileriyle paylaşmak amacıyla kayıt aldığı esnada yanına yaklaşan bir kişi, yayıncıya arkadaşının olup olmadığını sordu. Şahıs, yayıncıya kendisiyle kalması yönünde ısrarlı tekliflerde bulunarak kadını takip etmeye başladı.

Yayıncı, Türkçe bilmediğini ifade ederek şahısla İngilizce iletişim kurmaya çalışsa da takip bir süre daha devam etti. Yaşanan rahatsız edici anlar, yayıncının o sırada açık olan canlı yayınına saniye saniye yansıdı. Şahsın bir süre sonra bölgeden uzaklaşmasıyla olay sona erdi. Öte yandan, aynı yayıncının girdiği bir iş yerinde bulunan kişilerin, yayın yapılmasına karşı birbirlerini uyardığı ve "Uyanık olun" şeklinde ifadeler kullandığı duyuldu.

İstanbul'da yabancı turistlere ve yayıncılara yönelik benzer bir olay daha önce Haziran ayında İstiklal Caddesi'nde yaşanmıştı. O dönemde Japon bir yayıncı, yaşlı bir şahsın tacizine maruz kalmış ve olay kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Yaşanan son olay, kentteki yabancı turistlerin güvenliği ve sosyal medya yayıncılığı konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Güney Koreli yayıncı withJENNY, İstanbul Taksim'de canlı yayın yaptığı sırada bir kişinin ısrarlı takibine maruz kaldı.Kaynak 1
  2. Takip eden kişi, yayıncıya arkadaşı olup olmadığını sorarak kendisiyle kalmasını teklif etti.Kaynak 1
  3. Türkçe bilmediğini belirten yayıncı, şahsın peşinden gelmeye devam etmesi üzerine zor anlar yaşadı.Kaynak 1
  4. Olay anları, yayıncının takipçileriyle paylaştığı canlı yayına anbean yansıdı.Kaynak 1
  5. Yayıncının girdiği bir iş yerinde, çalışanların yayın yapılmasına karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunduğu duyuldu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HabertürkHaber kaynağı · 09.08.2026 17:26

    Güney Koreli yayıncı Taksim'de ısrarlı takibe maruz kaldı!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler