Yerel Haberler Aileleri hedef alan siber zorbalık şebekesine operasyon
Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, hayatını kaybedenlerin yakınlarını tehdit eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, beşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, hayatını kaybedenlerin yakınlarını tehdit eden 10 şüpheli yakalandı.
- Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, beşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
- Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Telegram ve benzeri platformlarda faaliyet gösteren bir şebekeye karşı operasyon düzenledi.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Telegram ve benzeri platformlarda faaliyet gösteren bir şebekeye karşı operasyon düzenledi. C47 ve C99 kod isimleriyle örgütlenen grup, illegal paneller aracılığıyla siber zorbalık ve şantaj yapıyordu.
Soruşturma kapsamında, Rojin Kabaiş, Hiranur Nilgün Aygar ve Kıvanç Uman'ın ailelerinin hedef alındığı belirlendi. Şebeke üyeleri, yabancı numaralar ve hukuka aykırı linkler üzerinden bu aileleri tehdit ederek mağdur etti.
Hakkında Tehdit, Kişisel Verileri Ele Geçirme ve Devlet Belgelerini Çalma suçlamaları bulunan 10 şüpheli, 8 ilde eş zamanlı baskınlarla yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklanırken, beşi hakkında adli kontrol kararı verildi.