Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'de Sunuldu

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşme kanunu, 357 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye getirildi. Teklif, sadece PKK ve KCK mensuplarına yönelik özel bir erteleme düzenlemesi içeriyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'de Sunuldu
Temsili görsel · Michael_Luenen / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşme kanunu, 357 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye getirildi.
  • Teklif, sadece PKK ve KCK mensuplarına yönelik özel bir erteleme düzenlemesi içeriyor.
  • Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına resmi olarak sunuldu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşme kanunu, 357 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye getirildi. Teklif, sadece PKK ve KCK mensuplarına yönelik özel bir erteleme düzenlemesi içeriyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.08.2026 07:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına resmi olarak sunuldu. Teklife 357 milletvekilinin imzası bulunuyor ve toplam 12 maddeden oluşuyor. Teklifin en dikkat çeken hükmü, erteleme süresi içinde yeni bir suç işlenmesi halinde erteleme kararının derhal kaldırılacağını öngörmesi. Ayrıca, bu yasa yalnızca PKK ve KCK mensuplarının yararlanabileceği şekilde hazırlanmış.

Erteleme ve Güvenlik Önlemleri

Erteleme süresi sonunda suç işlenirse, ilgili kişi için geçerli olan tüm ayrıcalıkların iptal edileceği belirtiliyor. Bu düzenleme, terörle mücadelede daha sıkı bir denetim mekanizması oluşturmayı hedefliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunulduKaynak 1
  2. Teklife 357 milletvekili imza attıKaynak 1
  3. Teklif sadece PKK ve KCK mensuplarının yararlanabileceği şekilde hazırlanmıştırKaynak 1
  4. Teklif 12 maddeden oluşmaktadırKaynak 1
  5. Erteleme süresi içinde yeni suç işlenirse erteleme kararı kaldırılacakKaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 06.08.2026 02:40

    Kardeşlik sözleşmesi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler