Hamas'a bağlı Esirler Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçleri tarafından alıkonulan Dr. Ebu Safiyye'nin tutulduğu Nitzan Hapishanesi'nde sistematik işkenceye maruz kaldığı duyuruldu. 27 Temmuz tarihinden bu yana ağır saldırılara uğradığı belirtilen doktorun, hapishane idaresi tarafından uygulanan şiddet nedeniyle kaburgalarının kırıldığı kaydedildi.
Açıklamada, Ebu Safiyye'nin sadece fiziksel şiddetle değil, aynı zamanda ciddi bir tıbbi ihmalle de karşı karşıya olduğu vurgulandı. Kalp rahatsızlığı, tansiyon, bel fıtığı ve göz problemleri gibi kronik sağlık sorunları bulunan doktorun, ihtiyaç duyduğu tedavilere erişiminin engellendiği ve kendisine yalnızca sakinleştirici verildiği aktarıldı. Hapishanedeki diğer esirlerle birlikte cop, elektrik şoku, göz yaşartıcı gaz ve polis köpekleri gibi yöntemlerle şiddete maruz bırakıldığı belirtilen Ebu Safiyye'nin, 21 gün boyunca tek kişilik hücrede tutulduğu bilgisi paylaşıldı.
İsrail ordusu, Aralık 2024'te Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ne düzenlediği baskın sırasında doktoru alıkoymuş ve Hamas üyesi olduğu iddiasıyla suçlamıştı. Berşeva Bölge Mahkemesi ise 28 Nisan tarihinde, herhangi bir somut suçlama yöneltmeksizin "Yasa Dışı Muharipler Yasası" kapsamında doktorun tutukluluk halinin na hükmetmişti. 24 Haziran 2026'da gerçekleşen nakil sırasında da darp edildiği ifade edilen Ebu Safiyye'nin sağlık ve insani durumunun her geçen gün daha da kötüleştiği ifade ediliyor.