İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında şantaj suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Tahir Sarıkaya'nın savcılık ifadesi, dikkat çekici detayları gün yüzüne çıkardı. Sarıkaya, ifadesinde gazeteci Cem Küçük ile 2015 yılından bu yana süregelen bir tanışıklığı olduğunu ve aralarında borç ile program ödemelerine dayalı bir para trafiği bulunduğunu savundu.
Kripto Hesap ve Ödemeler
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Sarıkaya'nın kripto para hesabında 320 farklı işlemde toplam 27 milyon 569 bin liralık bir hareketlilik tespit edildi. Sarıkaya, bu tutarı kabul etmediğini belirterek, hesabını sadece faiz hassasiyeti nedeniyle kullandığını ve işlemlerin para aklama amacı taşımadığını öne sürdü. Ayrıca Fatih Eke'den 21, Serdar Özyurt'tan ise 64 kez ödeme aldığını kabul eden Sarıkaya, bu paraların reklam, tanıtım ve sosyal medya paylaşımları karşılığında yapıldığını iddia etti.
Haluk Levent'ten Burs Aldığını Doğruladı
İfadesinde Haluk Levent ile doğrudan bir para alışverişi olmadığını savunan Sarıkaya, kendisine yöneltilen sorular üzerine, Levent'ten oğlunun okul masraflarını karşılamak amacıyla 100 bin lira tutarında burs aldığını itiraf etti. Sarıkaya, Levent'in PR çalışmalarını yürütmediğini ve herhangi bir kara para aklama faaliyetinde bulunmadığını vurguladı.
Sarıkaya, Cihan Ekşioğlu tarafından hesabına gönderilen 720 bin lirayı ise Ankara'daki bir otelde başka bir şahsa elden teslim ettiğini belirtti. Öte yandan, uyuşturucu kullanmadığını ve menfaat karşılığı aracılık yapmadığını ifade eden Sarıkaya, Serdar Özyurt'un özel kalemi İsmail Çanak ile gerçekleştirdiği 300'den fazla para transferinin ise ailevi ilişkiler ve etkinlik ödemelerinden kaynaklandığını savundu.